torstai 21. helmikuuta 2013

Unet vs. karu totuus




Ahdistavat ensi-iltaunet alkavat olla ryhmän kesken jokapäiväisiä. Allekirjoittaneen alitajunta loihti kuitenkin viime yönä katastrofin sijasta Hartwall-areenalla jättiscreeneille heijastetun kansallisen arvostelumenestyksen, jossa oli haettu tulkintaa mm. Les Miserables-musikaalin hengessä. Unen loppuosa (pahamaineinen toinen esitys) toisaalta tiputti maan pinnalle   ohjaaja hyppii katsomosta lavalle pistämään kohtauksia uusiksi vähän väliä, yleisö häpeää ja näyttelijät seisovat pallo hukassa kuin suolapatsaat.

Ihan yhtä lumiukkofiiliksillä olen lähdössä myös huomisen ensimmäiseen läpimenoon. Tuntuu melkein samalta kuin juurikin ne unet, joissa huomaa joutuvansa lavalle ilman, että tietää yhtään mitä on tekemässä. Eniten jännittää se, että mä tulen huomenna ensimmäistä kertaa tekemään kohtauksia uudestaan sen jälkeen, kun niistä on kasattu se eka versio. Joidenkin tekemisestä on kulunut melkein kolme viikkoa. Löytyykö ajatus tauon jälkeen, kestääkö se toiston, muistanko yhtään mitään? 

Totta puhuen on ilmiselvää, että me tullaan kaikki olemaan ihan yhtä pellejä huomenna. Silti vaikka kuinka sekava ja keskeneräinen, niin edes jonkunlainen kuva kokonaisuudesta, näytelmän ja roolien kaaresta tulee (toivon mukaan) piirtymään vihdoin myös muille kuin ohjaajalle.  En tiedä kuinka innokkaasti haluan tietää, mitä itselle on jäänyt käteen viimeisen kolmen viikon sähläyksestä.  Päiväkirja vahvistaa muistini sekavat tunnelmat – joka toinen päivä on mennyt ahdistuksen alhossa ja loput ihan oivallusten pilvilinnoissa. Kaikki kohtaukset on muistissa yksittäisinä palasina. Mitä siitä kaikesta voi lopulta käyttää? Miten tästä pisteestä, näistä materiaaleista päästään taas eteenpäin, sisemmälle rooliin?

Innolla aamulenkkejä sokka irti juokseva
Taru :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti